BRIQUETTE Grill-Bbq Műhely. Otthonétterem BUDAKESZIN. Vendéglátás egy kicsit másképpen

 

 

 

 

 

 

BRIQUETTE Grill-Bbq Műhely. Otthonétterem Budakeszin. Vendéglátás egy kicsit másképpen

„Mi, a Briquette csapata, elkötelezett rajongói vagyunk a fa/faszénen készült ételeknek. A sajátos ételkészítési szemléletmód, a fával történő ízesítés valóságos művészet, melynek egytől egyig rendíthetetlen hívei vagyunk.”

A történet, mellyel most megismerkedünk, egy álom megvalósulásáról és kiteljesedéséről szól, melynek kiindulási pontja a fatüzeléses grill-barbecue készítés iránti szenvedély volt. A főszereplő egy budakeszi fiatalember, Ölveczki Sebestyén (a továbbiakban Sebi).

Mikor 3 évvel ezelőtt Sebi megépítette a Rákóczi utcában fatüzeléses, grill-barbecue sütőkkel, kemencével ellátott - a képeinken látható - félig fedett teraszt családi házának hangulatos hátsó kertjében, semmiféle üzleti elképzelés nem forgott a fejében. Az első kerti partikra barátait hívta meg, hogy ezeken a közös együttléteken jól érezzék magukat. Ők voltak azok, akik az egyik ilyen jól sikerült parti alkalmával felvetették a házigazdának, hogy miért nem csinál egy ilyen jellegű éttermet. Sebi, akinek amúgy nincs vendéglátós képzettsége, elgondolkodott a felvetésen, de aztán egy kissé más irányba vitték a gondolatai. A „háztáji”, un. lakásétterem ötlet megvalósítása került nála előtérbe, minőségi alapanyagokkal, korszerű konyhatechnológiával.

Elkezdett utánajárni a dolgoknak és azt tapasztalta, hogy nem is olyan nagy macera a lakásétterem engedélyeztetése, melynek egyébként majdnem ugyanúgy meg kell felelni, mint egy hagyományos működésű étteremnek, csak az egy lényegesen nagyobb beruházás.
 
Az ötletgazda a tavaly nyári induláskor nem tűzött ki maga elé nagy elvárásokat, de már az első, jól meghirdetett BRIQUETTE Grill&Barbecue parti teltházas volt. Ebben a sikeres vállalkozásban nagy szerepe lehetett az alapkoncepción túl annak, hogy Sebi egy olyan tapasztalt, profi húzóerőt vett maga mellé, aki igazi patrónusként segítette a megvalósulást. Serényi Zsolt séfet, a barbecue sütés mesterét elsősorban a Paprika TV-ből ismerték meg sokan a korábbi években. A gasztronómia iránt érdeklődők a „tetovált séfként” is emlegetik
 

A BRIQUETTE partijain azonban más séf nagyágyúk is megfordulnak időről időre. Sebi ugyanis az adott menüsorokhoz hívja meg a szakácsokat. Mindig azokat, akik a témakörben a legjobbak, akik jó érzik itt magukat, akikkel együtt lehet dolgozni, és akik ezen a szinten még elérhetőek. Így lett a csapat tagja Szabó Ferenc, a Pavillon de Paris-ból, Dános Tamás a Paprika TV-ből és a „Konyhafőnök”-ből, Heiszler Olivér, aki Michelin csillagos séf, valamint több tehetséges fiatal is.

Az otthonétterem a nyári főszezonban heti 2-3 alkalommal nyitja meg teraszát. Ezekre az alkalmakra szinte már nem is kell reklámozni, mert szájról-szájra terjed a hírük. Kétféle vacsoraestet tartanak. Az egyik a tematikus (amit meghirdetnek, azt kapják a vendégek), ahova online és telefonon jelentkezhet bárki, a hetente változó 5 fogásos menüsorokra. A másik az. un. privát-, céges-, személyre szabott buli, ahol a megrendelő előre egyeztet a fogásokról. Akkor és azt készítik el, amit ők szeretnének. Fix, állandó nyitva tartás nincs.
 
 
Mind a tematikus, mind a privát-céges interaktív vacsoraesteken jöhetünk-mehetünk, kérdezhetünk a séfektől. Mi a barbecue szósz összetétele, az ideális steak elkészítésének a titka? És ha valaki még komolyabban érdeklődik a szakmai rész után, akkor jelentkezhet egy-egy BRIQUETTE szemináriumra is, ahol profi szakácsok segítenek abban, hogy az otthoni kerti partikon milyen szakmai trükkökkel lehet meglepni a vendégeket. A BRIQUETTE kulináris élménye van akinek első látásra kicsit borsosnak tűnhet – egy vacsora átlag 15 000 Ft – de miután magunk is megtapasztaljuk egyszer az itt kínált minőséget, mennyiséget és enteriőrt, nem fogjuk túlárazottnak találni. Ez a pozicionálás Sebi szerint eleve kizárja a mindennapos, futószalagos vacsorák vagy a teltházas bulik érzését, ami nem csak a minőség rovására menne. de elvenné azt a különleges hangulatot, komfortos élményt, barátias légkört, amit sikerült itt kialakítani...
 
 
Az ötletgazdánál azonban nincs megállás. Egy BRIQUETTE lánc kialakítása a célja, melynek a szervezése már elkezdődött….
 
Képforrás: briquette.hu
Megosztás/Mentés Megosztás