A BUDAKESZI 68-AK. Városunkban rengeteg építész él. Kiállítás és találkozások a Városházán.

Bártfai Szabó Gábor a 2010. év házának építésze jó egy éve említette nekem, hogy Budakeszin nagyon sok építész él, de alig tudnak valamit egymásról. Bizonyára ennek a gondolatnak a jegyében fogant az a kiállítás, melyet nagy érdeklődés mellett nyitottak meg októben 19-én, a mind rangosabb kiállításoknak helyet adó Városháza folyosóján.

Megnyitó beszédében a kezdeményező Bártfai Szabó Gábor elmondta, hogy jelenleg 68 budakeszi építész tagja van az 1000 fős Pest Megyei Építészkamarának. Ez a teljes tagság 7%-a, ami Pest megye 1 millió 200 ezres  lakosságához viszonyítva óriási szám. (Gondoljunk csak bele! Budakeszinek ma kb. 14 ezer lakója van.)
Bánhidi László a Városfejlesztési Bizottság építész elnöke reményét fejezte ki, hogy ez a kiállítás csak kezdete egy eredményes együttműködésnek Budakeszi építészei és az önkormányzat között, mely nagyban hozzájárulhat városunk fejlődéséhez.
Dénes György, akit csak néhány hete neveztek ki Budakeszi főépítészének, elmondta, ő csak ámul és bámul attól a szellemi gazdagságtól, melyet településünkön tapasztal. Szeretné, ha a jövőben városunkban építkezők is megismerhetnék a Budakeszin élő építészek impozáns névsorát.
 
Néhány éve gyerekszületési bummról írtam. Ma már nem tűnhet túlzottnak az az állítás sem, hogy Budakeszin egy INTELLEKTUÁLIS BUMM (nemcsak az építészek vonatkozásában, hanem más területeken is) tetőződésének a jeleit látjuk, mely az utóbbi 10 -15 év nagy építkezési, beköltözési hullámának az eredménye.  Ha egy település olyan természeti, földrajzi, szellemi adottságokkal rendelkezik, mint a mi kisvárosunk, akkor ezt ki kell használnia Budakeszinek! 
 
A BUDAKESZI 68-AK, karöltve településünk szellemi elitjének más csoportjaival, nagy szerepet játszhatna városunk sikeres jövőjének alakításában!
 
 
TOVÁBBI KÉPEK, NAGYOBB MÉRETBEN A  GALÉRIÁBAN
 
 

 

Megosztás/Mentés Megosztás