Budakeszi Bonbon Matiné (+videó riport)

Negyedik éve rendezik meg a budakeszi kisiskolások számára az Erkel Ferenc Művelődési Központban a Bonbon Matiné zenei ismeretterjesztő előadásait, melyek mindig telt házzal mennek. Azt hinné az ember, hogy mai világunkban, mikor a sekélyesség, a felfújt gagyik korát éljük, nincs már érdeklődés a szépre, a jóra, a kultúrára. Szerencsére itt Budakeszin nem ezt tapasztaljuk.

A Bonbon Matiné legutóbbi előadásán is rengeteg kissrác nézte és hallgatta a műsort, ahol most a reneszánsz zene volt a téma. A kor muzsikáját ezúttal a régi zene legismertebb magyar előadói, a Camerata Hungaricából alakult „Hol nem volt” együttes tagjai adták elő, a műsorvezető pedig most is Lukácsházi Győző volt. Hálás dolog kicsiknek muzsikálni, bevonni őket a játékba. Nem volt ez másképpen ezúttal sem.

Boldog az ember, mikor ezeket a muzsikával együtt élő, csillogó szemű gyerekeket látja. És boldog, mikor arról hall, hogy hasonlóan sikeres előadásokat szervez a Prohászka Ottokár Gimnázium aulájában „Cérnahangverseny” címmel Szalóczy Dóra, és már a Kindercentrum is ilyen jellegű programokat kínál.

Bármennyire is meglepő, ez a nagy kínálat Budakeszin megtalálja közönségét, és ez örvendetes, mert mindez azt mutatja, hogy a jó és a szép győzedelmeskedik a rossz felett – még ha nem is mindig.

A Bonbon Matinéról készült egy rövid videó összeállítás, melyet olvasóink figyelmébe ajánlunk!

További képek a galériában.

 

 

 
Megosztás/Mentés Megosztás