Egykori prohászkás diák musical bemutatója a Madáchban (+Videó)

2012. év februárjában volt a bemutatója az „Én, József Attila” című musical-nek a Madách Színházban. A bemutatott darabnak budakeszi vonatkozása is van. A musical zenéjét Vizy Márton szerezte, aki 1997-ben érettségizett a budakeszi Prohászka Ottokár Katolikus Gimnáziumban.

Vizy Mártont először 2002. év tavaszán ismerte meg a magyar közönség. Ekkor aratta első sikerét a „Kitörő örömre lelj végre, Magyarország” című himnikus szárnyalású dallal. Ezt követően az élete zeneszerzéssel telt. Filmzenéket írt, többek között „Az ügynökök a paradicsomba mennek” című filmhez, melyben szerepet is játszott és közben megjelent egy József Attila lemeze is, ahol a költő verseit zenésítette meg. Ezek közül slágerré vált a Nox együttes által is előadott „Áldalak búval, vigalommal” című dal. A József Attila lemez vezetette el Vizy Mártont a Madách Színház musical pályázatára, melynek megnyerése után februárban megtartották a bemutatót. A musical története során József Attila első (Vágó Márta) és utolsó szerelmes éveivel (Kozmutza Flóra) ismerkedhetünk meg.

Bemutatása óta szinte lehetetlen jegyet kapni a darabra, melynek rendezője Szirtes Tamás, társrendezője Szente Vajk, szövegírója pedig Tóth Dávid Ágoston.

 

 

 

 

 

Megosztás/Mentés Megosztás