A Gyerekköztársaság Egyesület javasolja Budakeszi Civil Kerekasztal megalakulását

A közelmúltban szerkesztőségünk több alkalommal is foglakozott a Pest Megyei Civil Kerekasztal júniusi megalakulásával, célkitűzéseivel, az ott elhangzottakkal, melyek legfőbb üzenete, hogy a társadalmi megújulás érdekében széleskörű együttműködésre van szükség az önkormányzatok és a civil szervezetek között. A várhatóan előtérbe kerülő civil kezdeményezések, innovációk, közösségek által irányított fejlesztések (CLLD programok) felkarolása egy gyökeres szemléletváltozás részeit bizonyítják.

Mindezek ismeretében Horváth Jenő, a budakeszi Gyerekköztársaság Egyesület elnöke a napokban egy javaslatot tett le a dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia Polgármester asszony asztalára, melyben javasolta Budakeszin a Civil Kerekasztal megalakítását. A Gyerekköztársaság Egyesület elnöke kérte továbbá, hogy mivel a Pest Megyei Önkormányzatnál már elkezdődött a civil projekt elképzelések begyűjtése és sürget az idő, mindenképpen előnyös volna, ha a kerekasztal megalakulása a közeljövőben megtörténne.
 
A Gyerekköztársaság Egyesület elnöke a polgármester asszonynak írt levelében azt is kérte, hogy javaslatáról tájékoztassa a képviselő testület tagjait is. Mindezek mellett az egyesület elnöke már több budakeszi civil szervezettel is felvette a kapcsolatot, hisz csak közösen gondolkodva, cselekedve, összefogással lehet megvalósítani ennek a most kialakuló új szemléletnek a lehetőségeit.
 
A dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia Polgármester asszonynak írt javaslatot az alábbi mondattal zárta a Gyerekköztársaság Egyesület elnöke: Építsük fel együtt – megőrizve hagyományainkat, múltunk értékeit -  a 21. századi Budakeszit, szeretett városunkat!
 
Rajz: Gábor Emese
 
 
 
 
Megosztás/Mentés Megosztás