Ismerjük meg a budakeszi Mária-szurdok titkait Gábor Emesével (+Videó)

Budakeszi, a mi kisvárosunk tele van csodákkal és eddig fel nem tárt titkokkal. Jómagam 32 éve élek Budakeszin, de csak néhány hónapja hallottam először a Mária-szurdokról és három napja kerestem fel először ezt a csodálatos természeti képződményt, a lélek e menedékhelyét. Gyanítom sok budakeszi előtt ismeretlen ez a hely. 

Mostanában nagy divat a Pilis hegységben  szakrális hagyományaink bölcsőjét, energia központokat, pozitív, emelkedettebb energiájú helyeket keresni. Nem, nem állítom, hogy a Mária-szurdok is egy ilyen hely, de az biztos, hogy aki eljut ide, annak az agyában megfogalmazódhatnak ezek a gondolatok. Ugyanakkor egy másik gondolat is felvetődik. Mi történik, ha a Mária-szurdok eddig szinte érintetlen, felfedezetlen kincsei hirtelen „felfedeződnek”?  Megmaradhat a Mária-szikla kegyhely, a piktor barlang, a turbánliliom, a tavaszi hérics, a fekete kökörcsin, meg sok minden egyéb, melyet ez a hely rejt?

Köszönet Gábor Emesének a Budakörnyéki Natúrpark Egyesület tagjának, a hely szerelmesének, hogy  honlapunk kérését elfogadta és beavatott minket a Mária-szurdok titkainak, szépségének a megismerésébe, felfedezèsèbe.

 

kapcsolodò cikkek:  http://budakornyeki-naturpark.hu/maria-szurdok

http://hirmondo.budakeszi.hu/budakeszi-hirek/termeszet/855-a-maria-szurdok-erdekeben (Budakeszi Hìrmondò)

 

 

 
 
Megosztás/Mentés Megosztás