Megszavazta a képviselőtestület a 6500 éves leletek városházi kiállítását

A 2012. augusztus 9-én megtartott ülésen elvi egyetértését adta a képviselő testület, hogy a Budakeszin, a 2006. évi szőlőskerti ásatások nyomán feltárt 4000 éves, kora bronzkori, a 6500 – 7000 éves újkőkori és a Barackosban megtalált honfoglaláskori leletek bemutatásra kerüljenek a Budakeszi Városházán, 3 hónapon keresztül.

A képviselő testülete egyúttal felkérte dr. Darkó Jenőt, a kulturális bizottság tagját, címzetes múzeum igazgatót, a Pest Megyei Múzeumok Igazgatóságának egykori igazgató helyettesét, hogy kezdeményezzen tárgyalásokat a Pest Megyei Múzeumok Igazgatóságával a megjelölt kiállítások lehetőségeiről.
 
Jó érzés hírt adni ezekről a városházi döntésekről. Már régóta tudtunk dr. Darkó Jenő azon törekvéseiről, hogy szeretné, ha a leletek egy része bemutatásra kerülne, hogy végre településünk polgárai is megismerkedhessenek az elmúlt évtizedek régészeti feltárásának körülményeivel, és az ott talált leletekkel, melyekről elmondható, hogy országosan is párját ritkítóak, de valahogy mindeddig nem kerültek reflektorfénybe megtalálási helyükön, Budakeszin.
 
Honlapunk, az amikisvarosunk.hu is sikerként éli meg ezt az augusztusi  döntést, hisz két cikkünk is megjelent e témában, és olyan képeket is bemutathattunk olvasóinknak, melyek többsége először került a nyilvánosság elé. Az is örömmel tölti el szerkesztőségünket, hogy a Polgármester asszonynak írt beadványunkra - melyben javasoltuk a kiállítás létrehozását -  ilyen gyorsan reagált a város vezetése.
 
Reméljük, hogy dr. Darkó Jenő tárgyalásai eredményesek lesznek, és mielőbb megismerkedhetünk ezekkel a felbecsülhetetlen értékű leletekkel.
 
Kapcsolódó cikkek:
 
 
 
Megosztás/Mentés Megosztás