Segíti a rendőrséget a Budakörnyéki Önkormányzati Társulás. Gépkocsi adomány a BUDAKESZI RENDŐRÖRSNEK

Sokan talán még nem hallottak és nem ismerik a 4 éve alakult Budakörnyéki Önkormányzati Társulás (BÖT) céljait és munkáját, pedig a térség polgármestereinek összefogásával működő szervezet nagyon jelentős tényezővé vált napjainkra. Ez a mostani beszámoló is jól jelzi azt az irányt, azokat a szándékokat, melyek meghatározzák tevékenységüket.

Pintér Lajos rendőr alezredes, a Budakeszi Rendőrőrs vezetője  jelezte a Budakörnyéki Önkormányzati Társulás elnökének, dr. Csutoráné dr. Győri Ottiliának, hogy a közbiztonság fenntartása, a lakosság megfelelő elérése érdekében a rendőrség számára szükséges lenne egy megfelelő gépjármű beszerzése. Az elmúlt időszakban a Budakeszi Rendőrőrs gépkocsi állománya csökken. Ennek egyik oka egyes gépjárművek elhasználódása, illetve, hogy az idei évben bekövetkezett balesetben a korábban a települések adakozásából vásárolt DACIA DUSTER gépjármű használhatatlanná vált.

A tanácsülésen Galuska-Tomsits László, a Budaörsi Rendőrkapitányság  akkori vezetője és Pintér Lajos őrsparancsnok, a Budakörnyéki Önkormányzati Társulás tanácsülésén elmondta: „Jelenleg a rendőrkapitányság és a rendőrőrs állományának létszáma elegendő a közbiztonság biztosítására, de a működési feltételeik javítása, a törvénytisztelő, jogkövető állampolgárok által igényelt látható, gyorsan reagáló, segítőkész rendőrség képének megteremtése és a települések gyorsabb elérése érdekében szükséges lenne egy további gépjármű üzemeltetése. Jelezték, hogy a közeljövőben várható a jelenlegi gépjármű állomány központosított megújítása is, mely keretében suzuki járműveket kapnak. 

A kérést, tett követte. A Budakörnyéki Önkormányzati Társulás 2017. május 11-én megtartott tanácsülésen a polgármesterek határoztak arról, hogy a beérkezett ajánlatok közül az OPEL INTERAT Kft által felajánlott használt (50.000 km futott, 2013-as) Chevrolett Trax LT 1.4 Turbo AWD típusú személygépkocsit vásárolják meg 4.000.000.-Ft-ért, és egy adományozási szerződés keretében adják át a rendőrség számára. A rendőrség vállalta a gépjármű matricázását, a fényhíd beszerzését és felszereltetését, valamint a gépjármű fenntartásának és üzemeltetési költségeinek megfizetését.

Bár a jármű használatára a Budakeszi Rendőrőrs lesz kijelölve, tekintettel arra, hogy éjszaka a járőrök a Budaörsi Rendőrkapitányság teljes területén – a Budakeszi, Pilisvörösvári, Zsámbéki rendőrőrs területén is – ellátják a szolgálatot, a társulás valamennyi települése érintett a gépjármű beszerzésében. Figyelemmel arra, hogy a legtöbb településen sok külterületi ingatlan van, melyek megközelítése csak földúton lehetséges, megfelelőnek tűnhet a négy kerék meghajtású gépjármű beszerzése.

A jelenlegi szabályozás alapján az adomány elfogadására a Pest Megyei Rendőr Főkapitányság jogosult, így az adományozást a társulás nevében dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia, míg a Főkapitányság nevében Dr. Mihály István r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos írta alá.

A gépjármű adományozását Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrkapitány levélben is megköszönte. A most átadott gépjárműnek nem lesz könnyű dolga, mert a Budaörsi Rendőrkapitányság 19 településen kell segítenie a rendőrség munkáját.

A 2013-ban alakult Társulásnak nem ez az első adománya a rendőrség számára. 2016-ban egy rendszámfelismerő mobil kamerát adományozott a rendőrségnek, mely a gépjármű szélvédőjére felszerelve leolvassa az előtte elhaladó járművek rendszámát és összeveti a belügyminisztérium nyilvántartásával, ezzel is segítve a lopott gépjárművek kiszűrését. Lehet, hogy a kamera a közeljövőben épp a most átadott gépjárműben fog üzemelni.
 

 

Megosztás/Mentés Megosztás

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Jelölje be az alábbi jelölőnégyzetet. Ez az automatizált spamek kiszűrésére szolgál.