BUDAKESZI ÜZENŐFAL. Mikor lesznek internet hálózatfejlesztések városunkban?

Lantai-Tót Andrea honlap olvasónk már korábban is érdeklődött Budakeszi internet hálózatának a fejlesztéséről http://www.amikisvarosunk.hu/cikk/budakeszi-uzenofal-kerdes-es-valasz-budakeszi-korszerubb-internet-optikai-halozatanak, melyet most egy újabb kérdéssel egészített ki. 
 
Most feltesszük ezt az újabb kérdést a város vezetésének erről a sokakat érintő témáról, különösen annak okán, hogy a Budakeszivel szomszédos XII. kerületben a közelmúltban indult el egy korszerű kábeles hálózat kiépítése. Cikkünk megjelenésével egy időben a város vezetésének is megküldtük Lantai-Tót Andrea kérdését, abban a reményben, hogy arra az önkormányzat telekommunikációs ügyekben illetékese fog nekünk választ adni.
 
Kedves Szerkesztőség!

Ismét a már korábban tárgyalt témában kérném szíves közbenjárásukat. Tudomásomra jutott, hogy a DIGI Kft. (mely ár/érték arányban messze vezetőszerepet tölt be a telekommunikációs piacon) a XII. kerületben az elmúlt napokban kezdte meg kiépíteni kábeles hálózatát. Itt, Budakeszin a téli helyzethez képest semmi nem történt, továbbra is csak 2 szolgáltató érhető el, elavult és túlárazott szolgáltatásokkal. A XII. kerület példája jól mutatja, hogy kellő Önkormányzati hatásra a nagyobb szolgáltatók is készek hálózatfejlesztésre. Kérdés, hogy az Önkormányzat részéről meg van-e a hajlandóság, vagy nem törődnek a lakosság ezen igényével egyáltalán. Az elmúlt idők eseménytelenségéből én sajnos az utóbbira tippelek. Lényeg, hogy mivel jelenleg is a "szomszédban", a XII. kerületben zajlanak a hálózatfejlesztési munkálatok, remek alkalom lenne egyeztetni a DIGI vezetőségével, hogy terjesszék ki a fejlesztést városunkra is, ezzel végre pénztárcabarát, és magas színvonalú szolgáltatás is elérhető lenne Budakeszin. Kérem, továbbítsák levelemet az illetékesekhez, hátha tudunk lendíteni a dolgon. Köszönöm!

Üdvözlettel: Andrea
 
 
Megosztás/Mentés Megosztás

Hozzászólások

Tisztelt Önkormányzat!
Csatlakoznék az előttem szóló Andreához és egyben kifejteném a saját véleményemet a jelenlegi Budakeszit érintő telekommunikációs válságról.
Több évtizedet töltve hálózati szakemberként súlyos problémákat kezdtem felfedezni a jelenlegi Budakeszin lévő internetes hálózatban az elmúlt 1 évben.
Olyan szintű túlterhelés tapasztalható a DSL hálózatoknál, hogy az már kezd kihatni az átlagos internet felhasználók között is. Természetesen ennek megfelelően elkezdtem statisztikázni a meglévő 25/5 mbp/s-es xDSL internetelérésemmel, hogy mégis hol és mi okozza azt, hogy képtelen vagyok ellátni a munkámat itthonról. Hamar megvilágosodtam mikor kiderült, hogy minden este ~18:00 tól egészen hajnali ~2:00 ig azaz úgymond „csúcsidőben” 10 percenként , 5-8 illetve akár 10 másodperces teljes kimaradások más néven lagspike-ok keletkeztek. Ebben az esetben egy átlag vagy átlag alatti internet felhasználó aki PL: böngészésre, facebookozásra etc.. használja az internetét nagyjából nem vesz észre semmit. Kivéve abban az esetben ha pont egy a számítógépe által el nem tárolt oldalt, IP-t szeretne megtekinteni. Akkor ugyanis a megszokottnál hosszabb időt igénybe véve tölt be az oldal.
Természetesen jeleztem a szolgáltató felé ezeket a problémákat , nagyjából fél év komoly adok-kapok után után sem voltak hajlandóak elismerni (bár érdekes módón a havidíjamat 2x visszatérítették), hogy képtelenek teljesíteni a folyamatos és stabil internetet. Mivel az ÁSZF nem tér ki a folyamatosságra (rendelkezésre állás létezik, de ez egy teljesen más történet)csak és kizárólag a sávszélességre így teljesen bevédték magukat, ami ellen hivatalosan tenni nem lehet. A másik dolog ami evidensé teszi a terheléses problémákat mindazok mellett, hogy egyértelművé tették a telekomos hálózati szakemberek a részemre a terhelések jelenlétét az az, hogy budakeszin sok helyen már nem is lehet rendelni a szolgáltatást , vagy ha lehet is már nem az xDSl nek megfelelő sávszélességekkel hanem annál jóval alacsonyabb sávszélességet nyújtó csomagjaik érhetőek el.
Én ezeknek a tényeknek a tudatában és a teljes telekommunikációs káosz elkerülésének érdekében szeretném megkérni a tisztelt önkormányzatot, hogy az ügyben gyorsan intézkedjenek mielőtt megtörténne a komoly probléma. A telefonhálózataink teljesen elavultak az igények sajnos nagyon gyorsan növekednek (IP-tv szolgáltatások, internetes felhasználási körök jelentős mértékben való tágulása) Természetesen felajánlom segítségemet mint budakeszi polgár bármilyen téren amivel segíthetem a munkájukat .
Köszönettel:
Krisztián

MINDENKIT OROMMEL ERTESITEK, HOGY SEMMI NEM TORTENT EBBEN AZ UGYBEN (SEM)
ES ELTELT KOZBEN EGY EV. GRATULALOK, CSAK IGY TOVABB,
ZOLI, A NAGYBETUS (K)ELETBOL.

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Jelölje be az alábbi jelölőnégyzetet. Ez az automatizált spamek kiszűrésére szolgál.