ORIGINAL GASTRO UDVAR Budakeszin. Új közösségi tér nyílt városunkban

Ahogyan azt legutóbbi cikkünkben már megírtunk, http://www.amikisvarosunk.hu/cikk/budakeszi-vendeglatoipar-nagyot-lepett... 2017 a budakeszi vendéglátás felvirágoztatásának éve lehet, hisz ez évben sorra nyíltak és nyílnak a kávézók és éttermek városunkban. Ennek az örvendetes folyamatnak egyik legfontosabb állomása a most megnyílt ORIGINAL GASTRO UDVAR, http://originalgastro.hu/,
melyről a vállalkozás megálmodója és működtetője, Csánk Zoltán adott tájékoztatást honlapunknak.

Csánk Zoltán elmondása szerint a budakesziek és a környékbeliek számára egy kulturális-gasztronómiai központot szeretnének kialakítania a korábbi Mini Golf étterem és söröző helyén, a most megnyílt ORIGINAL GASTRO UDVAR (Márity utca végén, a körforgalomnál) megjelenésével.

Gasztronómiai szempontból több célcsoport igényeit is szeretnék kielégíteni. Ennek részeként - kint, a szabadban - egész évben, télen és nyáron egyaránt lesz magyaros bográcsozás és a texasi technológiával készült autentikus barbecue sütés is, többek között. Ezekből lesz házhozszállítási lehetőség is, de party service szinten is vállalnak majd bográcsozást és autentikus barbecue sütést a megrendelőknek, bárhova kérik azt. Mind ezek mellett a gasztronómia egy másik oldalát is megtalálják majd a vendégek. A benti étteremben a feltöltött étel pultok kínálatát, un. „kilós” rendszerben fogyaszthatják az ide betérők. Ami annyit jelent, hogy a tányérokra kiválasztott leves, főzelék, körítés, húskészítmények, saláták, stb. árát a súlyúk alapján számlázzák az éhes szájú vendégeknek. Természetesen itt is ki lesz alakítva egy házhozszállítási rendszer.

Nyáron egy fröccsterasz is várni fogja a vendégeket, de a minőségi kávézásra vágyókról sem feledkeznek meg.

Része a komplexumnak, a BIRKÁS PÁLINKAHÁZ. Az itt fogyasztható és elvitelre is megvásárolható 35 féle győrvári házipálinka csak itt kapható!

Csánk Zoltán reméli, hogy a térség szórakozni, kikapcsolódni vágyó fiataljait is marasztalni fogják az ORIGINAL sokféle programjai. Céljuk az, hogy ne legyen érdemes bemenniük Budapestre.

A gyerekes családok és az idősebbek számára is ideális helyszínt szeretnének itt kialakítani. Most vasárnap, és 23-án, a szenteste előtti napon délután 2-től 5-ig élőzenés gyerekprogramok lesznek, majd ezt követően a felnőtteknek a No Stress Band fog játszani https://www.youtube.com/watch?v=2Xp9ybMsyWI, a bográcsokban pedig fő majd a halászlé és a forralt bor illata is körbe fogja járni az udvar minden zegét-zugát.

A most induló jégpálya helyszíne tavasztól a kultúrának adja át majd a terepet. Fazekasságot, kemencében kenyérsütést is fognak itt tanulni a gyerekek.Sok gyakorlatias foglalkozást lesz itt.

Nyáron, szándékaik szerint szabadtéri mozit és egy kisebb kamara színházat is szeretnének itt csinálni. Jó kapcsolatban vannak a Vidám Színpaddal és annak vezetőivel, Straub Dezsővel és Böröndi Tamással. Ők hoznának ki ide időnként egy-egy sikeres előadást.

Amint azt a Márity utcán közlekedők is láthatják pár hete, egy gyönyörű, favázas, íves, elegáns sátor is áll az ORIGINAL területén, még félkész állapotban Ez egy 180 m2-es rendezvény helyszín lesz, mely télen-nyáron üzemelni fog. Csánk Zoltán 18 éve foglalkozik esküvő és egyéb rendezvények szervezésével, melyet itt is szeretne folytatni.

Tavasztól nemzeti gasztronómiai heteket is rendez majd az ORIGINAL. Az olasz, görög, izraeli, francia, stb. autentikus étkeket az adott ország meghívott séfjei fogják elkészíteni. Minden eredeti, ORIGINAL lesz egy-egy ilyen nemzeti héten. Ha pl. görög hét lesz, biztos, hogy a színvilágban is minden görög lesz, és a bárányt is egészben fogják megsütni nyárson. Mindezt az elmaradhatatlan élő görög zenével.

Összefoglalóként Csánk Zoltán még elmondta, hogy egy színes, szabadidős élményközpontot szeretnének megalkotni ezen a helyen, ahol minden jó a szemnek, a szájnak, az orrnak. Az emberek itt elfelejthetik a mindennapok gondjait. Reméli azt is, hogy rövid időn belül beilleszkedhetnek Budakeszi életébe.

Kapcsolódó anyag: https://www.facebook.com/pg/Original-Gastro-Udvar-194465191116333/about/

Fotó : Torti Szofi

Megosztás/Mentés Megosztás

Hozzászólások

Szuper

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Jelölje be az alábbi jelölőnégyzetet. Ez az automatizált spamek kiszűrésére szolgál.