Vica mama konyhája

Medvehagymalázban „ég” az ország. Engem nem szoktak ezek a divathóbortok megfertőzni, de a medvehagyma iránti rajongás egy tavalyi bakonyi kirándulás alkalmával engem is utolért. 

Régi tartozásom törlesztem, már oly sokaknak ígértem a pontos receptet ehhez a hagyományos finomsághoz.

Itt a farsang és vele a farsangi fánk szezon. A farsangi fánk sokak által ismert kedvelt, klasszikus, ún. "szalagos" fánk változata a legközkedveltebb. Én azonban most ennek egy olaj nélküli változat...

Szilveszterkor mi mást ehetnénk, hűen a hagyományokhoz, mint friss, ropogósra sütött malacot, hogy kikaparja a szerencsénket, s hozzá lencsét, hogy sok pénzünk legyen!
 
 
 ...
Egyre nagyobb a sürgés-forgás a konyhám körül. Elkészült a beigli, a holdacska és az angyal kekszek is a dobozban vannak, porcukorral vékonyan meghintve. 
 

Oldalak